Τα δημητριακά που έγιναν… μπισκότα
Οι νιφάδες βρώμης, τα γνωστά σε όλους μας κουάκερ, είναι τα δημητριακά που έχουν αρχίσει και μπαίνουν στην καθημερινή μας διατροφή, χάρη στις ευεργετικές τους ιδιότητες, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Ε και Β , ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Η βρώμη βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, συμβάλει σημαντικά στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, ενώ ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για τόνωση του οργανισμού.
Όταν η βρώμη συνδυάζεται με μέλι και καρύδα και γίνεται μπισκότο, τότε αυτομάτως μετατρέπεται σε ένα γευστικό έδεσμα ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και έρχεται να αντικαταστήσει τα γλυκίσματα που καταναλώνουμε ανάμεσα από τα γεύματα, με τον πιο υγιεινό τρόπο.
Συστατικά: Ζάχαρη, Μαργαρίνη, Νιφάδες Βρώμης, Σόδα, Καρύδα, Μέλι