Ένα γλύκισμα γεμάτο οφέλη.
Το φιστίκι είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ξηρούς καρπούς που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας. Λόγω της υψηλής θερμιδικής τους αξίας και επειδή συνήθως καβουρδίζονται με αλάτι τους έχουμε κατατάξει στους ξηρούς καρπούς που πρέπει να αποφεύγουμε. Αυτό όμως δεν ισχύει αφού και τα φιστίκια έχουν σημαντική θρεπτική αξία και δίνουν ενέργεια στον οργανισμό.
Είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Περιέχουν βιταμίνη Ε, θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3), Β6, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και φωσφόρο. Από τα πιο σημαντικά στοιχεία των φιστικιών είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν την χοληστερόλη στο αίμα και προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.
Το μέλι έρχεται με τη σειρά του να προσθέσει τις δικές του ευεργετικές ιδιότητες όπως η αύξηση του ρυθμού λειτουργίας της καρδιάς, η μείωση των προβλημάτων έλκους, ενώ είναι ταυτόχρονα μία πηγή ενέργειας που λειτουργεί άμεσα.
Ο συνδυασμός του μελιού με τα φιστίκια είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το πιο γευστικό και ευχάριστο γλύκισμα για παιδιά και μεγάλους. Με μεγάλη θρεπτική αξία, γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτική δράση. Εσείς θα δώσετε κάποιο άλλο γλυκό στα παιδιά σας;
Συστατικά: Φιστίκια, Μέλι, Αμυλοσιροπι, νερό