Κάτω από το οροπέδιο της Κάπελης και δίπλα από τη γραφική Δίβρη, ξεκινάει το γάργαρο νερό που καταλήγει στο δημοτικό διαμέρισμα Πευκών που συνορεύει με το Λάλα. Το νερό της πηγής σε συνδυασμό με τα συστατικά των παστελιών και κυρίως το μέλι, που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή, είναι το μυστικό παρασκευής των παστελιών μας. Ένα μυστικό που εδώ και δεκαετίες περνάει από γενιά σε γενιά και έχει μετατραπεί σε μία επιτυχημένη και διαχρονική συνταγή παρασκευής καραμελωμένου φιστικιού και καραμελωμένου σουσαμιού. Η αγάπη μας για τα παστέλια, το μεράκι και η “μυστική” συνταγή, μας οδήγησαν στη δημιουργία του παραδοσιακού εργαστηρίου παστελοποιίας Αρχαίας Ολυμπίας.